Προσκοπικό Δίκτυο

diktyo

Το Προσκοπικό Δίκτυο λειτουργεί στο πλαίσιο του Προσκοπικού Συστήματος και είναι ισότιμο με τα άλλα τρία τμήματα (Αγέλη Λυκοπούλων, Ομάδα Προσκόπων, Κοινότητα Ανιχνευτών).

Μέλη του Προσκοπικού Δικτύου μπορούν να γίνουν νέοι και νέες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι να συμπληρώσουν το 30ο έτοslides-diktyoς. Τα μέλη του Δικτύου μπορεί να είναι:

  • Ανιχνευτές που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και θέλουν να παραμείνουν στην Κίνηση ως μέλη του Προσκοπικού Δικτύου
  • Άτομα που έχουν τα όρια ηλικίας που προβλέπει ο Κανονισμός του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και επιθυμούν να γίνουν μέλη του Προσκοπικού Δικτύου

Όπως φαίνεται το Προσκοπικό Δίκτυο προσφέρει την ευκαιρία σε μια καινούργια για το Σ.Ε.Π. ηλικιακή ομάδα νέων να απολαύσουν την ομορφιά της προσκοπικής ζωής και να καρπωθούν από τα οφέλη του προσκοπικού προγράμματος.

Το Σύστημα είναι ο φυσικός χώρος λειτουργίας του Προσκοπικού Δικτύου, γιατί είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος παραγωγής προσκοπικού έργου και διαπαιδαγώγησης των νέων. Εκεί βρίσκονται τα μέλη της Κίνησης, εκεί οι νέοι δημιουργούν και διατηρούν τις σχέσεις τους με τα πρόσωπα και την δράση και αυτό τους διατηρεί κοντά στην Κίνηση.

Με την λειτουργία του Προσκοπικού Δικτύου σ’ αυτό το κλιμάκιο, ενδυναμώνεται το Σύστημα, ισχυροποιούνται οι δεσμοί των μελών του με αυτό και τέλος δίνεται η δυνατότητα να διευρύνει το έργο του.

Οι συναντήσεις των μελών του Προσκοπικού Δικτύου γίνονται κατόπιν συννενόησης των εμπλεκομένων σε ώρες και ημέρες που να βολεύουν όλους. Το Προσκοπικό Δίκτυο του Συστήματος μας αποτελείται από 5 μέλη και Αρχηγός του είναι ο Αβραμίδης Αβραάμ.

diktio2015

Το Προσκοπικό Δίκτυο του 2ου Συστήματος τον Οκτώβριο του 2015