Κοινότητα Ανιχνευτών

koinotita

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, απασχολεί παιδιά και εφήβους από 7 μέχρι 19 ετών που χωρίζονται σε τρεις κλάδους ανάλογα με την ηλικία τους. Και οι τρεις κλάδοι λειτουργούν με την επίβλεψη και την ευθύνη εκπαιδευμένων ενηλίκων εθελοντών στελεχών που τους βοηθούν να ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να διαπαιδαγωγούνται στη συνεργασία και την υπευθυνότητα.

Το προσκοπικό πρόγραμμα καλλιεργεί την αυτενέργεια των παιδιών και την ενεργό συμμετοχή τους στη διοίκηση των τμημάτων στα οποία ανήκουν.

Έφηβοι (αγόρια και κορίτσια) που συμπλήρωσαν το 15ο έτος της ηλικίας τους, μαθητές της Α’ Τάξης του Λυκείου και το αργότερο μέχρι να συμπληρώσουν το 18ο εντάσσονται στην Κοινότητα Ανιχνευτών.. Τα μέλη της λέγονται Ανιχνευτές. Ανιχνευτές μπορούν να γίνουν και έφηβοι 14-17 ετών, που δεν υπήρξαν πρόσκοποι. Έφηβος, ποcamping2υ για πρώτη φορά έρχεται στον Προσκοπισμό για να ονομαστεί και να γίνει ενεργό μέλος του ΣΕΠ, πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Προσκόπου. Η διαπαιδαγώγηση, που παρέχει ο Προσκοπισμός στον κλάδο των Λυκοπούλων και στον κλάδο των Προσκόπων, συμπληρώνεται στον κλάδο των Ανιχνευτών με την εντατική ανίχνευση του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνικής ζωής, καθώς και την προσφορά υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο, με στόχο την ανάπτυξη των ηθικών, πνευματικών, φυσικών και κοινωνικών ικανοτήτων των Ανιχνευτών, ώστε να βοηθηθούν να διαμορφώσουν την προσωπικότητα τους και να γίνουν υπεύθυνοι Έλληνες πολίτες χρήσιμοι την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο.

Οι σύνοδοι της Κοινότητας, στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς γίνονται κάθε 15-20 μέρες, κατόπιν συννενόησης των εμπλεκομένων σε ώρες και ημέρες που να βολεύουν τα παιδιά. Αυτή την στιγμή η Κοινότητα Ανιχνευτών του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς αποτελείται από 19 Ανιχνευτές και Αρχηγός της είναι ο Απόστολος Δεληγιάννης.

koinotita

Η 2η Κοινότητα Ανιχνευτών τον Οκτώβριο του 2015