Ιστορία 2ου Συστήματος

Λογότυπο 2ο ΣΠΕ 4Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του  1974 με Αρχηγό Συστήματος τον Βαθμοφόρο του Σ.Ε.Π.  κ. Βασιλειάδη Γεώργιο προερχόμενο τότε από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς.

Βράβευση του κ. Βασιλειάδη Γεώργιου στην 65η Συνάντηση Πτυχιούχων Δ.Δ.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του υπήρχε μόνο Ομάδα Προσκόπων αλλά στην συνέχεια δημιουργήθηκε Κοινότητα Ανιχνευτών και Αγέλη Λυκοπούλων. Η πρώτη άδεια λειτουργίας του 2ου Συστήματος από την επίσημη διοίκηση του Σ.Ε.Π. δόθηκε την 1/10/1974 και από τότε το 2ο Σύστημα Προσκόπων λειτουργεί ασταμάτητα.

arxi_leitoyrgias1

Από τότε μέχρι και σήμερα εκατοντάδες Κιλκισιώτες πέρασαν το κατώφλι του και έζησαν το μαγικό προσκοπικό παιχνίδι. Αρκετές δεκάδες στελεχών αναδείχθηκαν μέσα από το σπλάχνα του και έκαναν γνωστό το 2ο Σύστημα Προσκόπων στο πανελλήνιο. Η δράση των μελών του Συστήματος δεν περιορίζεται μόνο σε  σχολές, κατασκηνώσεις, δράσεις εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και στις περισσότερες κοινωνικές, εθνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις της πόλης του Κιλκίς και της ευρύτερης περιοχής.

birthday

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο διαμορφωμένο χώρο στις πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Κιλκίς σε οικόπεδο παραχωρημένο από τον Δήμο Κιλκίς. Σε έναν χώρο γεμάτο πράσινο βρίσκεται η Εστία και η αποθήκη του ενώ τα γραφεία του στεγάζονται σε ένα ξεχωριστό παραδοσιακό πέτρινο κτίριο.

Με ιδρυτικό μέλος και πρώτο Αρχηγό Συστήματος τον Βασιλειάδη Γεώργιο και εν συνεχεία με τους μετ’ έπειτα Αρχηγούς:

Μωϋσίδης Γεώργιος

Τοπογράφος Μηχανικός

Αγγελίδης Στυλιανός

Ιδιωτικός υπάλληλος

Αποστολίδης Κωνσταντίνος

Ιδιωτικός υπάλληλος

Καναρόπουλος Χρήστος

Δημοσιογράφος

Χιονίδης Άγγελος

Έμπορος

Σερασκέρης Σάββας

Γραφίστας

Αβραμίδης Αβραάμ

Ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων

συνεχίζει επάξια την προσκοπική παράδοση και αποτελεί άξιο πρεσβευτή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην πόλη του Κιλκίς.

Πηγή: (Πρώην) Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κιλκίς

Τελευταία πρόσβαση: Οκτώβριος 2015