Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα στη Νέα Μάκρη: Μυστική αποστολή με κωδικό Φτου Ξελευτερία

Εκατοντάδες Λυκόπουλα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συρρέουν από το πρωί της Κυριακής 21/08/2016 στην Νέα Μάκρη της Αττικής.

Μικρά παιδιά, ηλικίας 7 έως 11 ετών, θα συμμετάσχουν στην πρώτη Πανελλήνια κατασκήνωση Λυκόπουλων, την οποία οργανώνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Σκοπός τους…… να σώσουν τον κόσμο από τα δεινά που σχεδίασε γι’ αυτόν το παγκόσμιο συνέδριο των κακών!

Πρόσκοποι και λυκόπουλα συμμετέχουν στην κατασκήνωση ειδικά σχεδιασμένη για Λυκόπουλα, περιοχή του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη της Αττικής, Κυριακή 21 Αυγούστου 2016. Πρόκειται για μια μεγάλη κατασκήνωση ειδικά σχεδιασμένη για Λυκόπουλα, με έντονα στοιχεία φαντασίας, μυθοπλασίας και περιπέτειας, που απολαμβάνουν όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣΠρόκειται για μια μεγάλη κατασκήνωση ειδικά σχεδιασμένη για Λυκόπουλα, με έντονα στοιχεία φαντασίας, μυθοπλασίας και περιπέτειας, που απολαμβάνουν όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Για επτά ολόκληρες μέρες, 1.100 Λυκόπουλα και 400 εθελοντές βαθμοφόροι, θα στήσουν μια μεγάλη παρέα. Ένα μεγάλο πολύχρωμο πανηγύρι γνώσεων, τραγουδιού και παιχνιδιών, με σκοπό να νικηθεί το κακό. Το «στρατηγείο» της μυστικής οργάνωσης σωτηρίας του κόσμου φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Φτου ξελευτερία!» και έδρα του είναι τα κατασκηνωτικά κέντρα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Παιδείας στη Νέα Μάκρη, αλλά και το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικου Ναυτικού στον Πόρο.

Δείτε το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης:

ftoukselefteria1Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δημοσιεύθηκε στην Προσκοπισμός - Γενικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.